University of Twente Student Theses

Login

Het effect van gestructureerde instructiemomenten over eHealth bij het revalidatieproces op de acceptatie en adoptie ervan door poliklinische revalidanten

Schrijver, J.G. (2024) Het effect van gestructureerde instructiemomenten over eHealth bij het revalidatieproces op de acceptatie en adoptie ervan door poliklinische revalidanten.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Embargo date:26 June 2026
Abstract:Het huidige zorgsysteem heeft te maken met uitdagingen zoals hoge zorgkosten, vergrijzing en personeelstekorten. eHealth, een technologie die de gezondheid van patiënten verbetert en de gezondheidszorg ondersteunt, kan hierbij een oplossing bieden om de zorg toegankelijker, effectiever en efficiënter te maken. Bij Revalidatie Friesland wordt het probleem van een te lage inzet van eHealth door revalidanten benaderd door gestructureerde instructiemomenten in te zetten. Dit onderzoek gebruikte een cross-sectioneel kwalitatief ontwerp om het effect van deze instructies op de acceptatie en adoptie van eHealth bij poliklinische revalidanten te onderzoeken, door middel van semi-gestructureerde interviews. Negen revalidanten (gemiddelde leeftijd 45,7 jaar) deelden hun meningen en ervaringen. De resultaten tonen aan dat de meeste revalidanten eHealth hebben geprobeerd na het instructiemoment, met variërende gebruiksfrequentie. Factoren die de acceptatie en adoptie beïnvloeden zijn onder andere ondersteuning en een actieve houding van zorgverleners, evenals individuele behoeften en vaardigheden. De conclusie is dat gestructureerde instructies een positief effect kunnen hebben op de acceptatie en adoptie van eHealth, waarbij digitale vaardigheden en de actieve ondersteuning van zorgverleners cruciaal zijn. Verder onderzoek is nodig om het effect van instructiemomenten op verschillende groepen poliklinische revalidanten te verduidelijken.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Revalidatie Friesland, Friesland, Nederland
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/100252
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page