University of Twente Student Theses

Login

De invloed van methodeafhankelijke factoren op het behalen van een convectievolume van ≥ 23 L bij hemodiafiltratie bij patiënten met nierfalen van het dialysecentrum te Apeldoorn

Chatrou, J.F. (2024) De invloed van methodeafhankelijke factoren op het behalen van een convectievolume van ≥ 23 L bij hemodiafiltratie bij patiënten met nierfalen van het dialysecentrum te Apeldoorn.

[img] PDF
866kB
Abstract:Deze studie onderzoekt of het beoogde convectievolume van ≥ 23L behaald wordt bij patiënten die behandeld worden met hoge dosis hemodiafiltratie in het dialysecentrum te Apeldoorn. Ook wordt gekeken wat voor invloeden methodeafhankelijke variabelen kunnen hebben op het behalen van het convectievolume. Deze zijn de bloedflow, de dikte van de naald, de behandelingsduur, het type kunstnier, de Kt/V en het toegangstype. In dit onderzoek werd gebruik gemaakt van retrospectieve data. Deze zijn afkomstig uit patiëntendossiers van het Gelre ziekenhuis. Van 29 patiënten werd data opgehaald van 3 maanden tijd. Dit resulteerde in 976 metingen. Het percentage behandelingen die ≥ 23L convectievolume bereikt hadden werd berekend. Vervolgens werden een univariabele logistische multilevel analyse en een multivariabele logistische multilevel analyse uitgevoerd. Uit de resultaten blijkt dat een groot deel van de behandelingen met hemodiafiltratie in het dialysecentrum te Apeldoorn een convectievolume van ≥ 23L behalen. Ook is er onderzocht wat de invloed van een aantal variabelen op dit convectievolume was. Hieruit kwam naar voren dat bloedflow en toegangstype een significant en positieve associatie hebben aan het convectievolume. Deze bevorderen het behalen van een hoger convectievolume.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:TNW: Science and Technology
Subject:44 medicine
Programme:Health Sciences BSc (56553)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/100567
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page