University of Twente Student Theses

Login

Inrichting gemeentelijke Rekenkamer(functie)s : kuddegedrag? : een onderzoek naar de inrichting van bestaande rekenkamer(functie)s in Nederland

Beerman, P.E. (2006) Inrichting gemeentelijke Rekenkamer(functie)s : kuddegedrag? : een onderzoek naar de inrichting van bestaande rekenkamer(functie)s in Nederland.

[img] PDF
1MB
Abstract:Sinds 1 januari 2006 heeft elke gemeente in Nederland een rekenkamer of rekenkamerfunctie. De rekenkamer(functie) doet onderzoek naar de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van beleid. Het verschil tussen een rekenkamer en rekenkamerfunctie is dat in een rekenkamer compleet onafhankelijk van de raad functioneert. Een rekenkamerfunctie kan deels of in het geheel uit raadsleden bestaan. Het doel van dit onderzoek is om er achter te komen hoe rekenkamer(functie)s in Nederland zijn ingericht en of de inrichting te verklaren valt. De probleemstelling die beantwoordt gaat worden is als volgt: “Hoe zijn de gemeentelijke rekenkamer(functie)s ingericht? En hoe kunnen de overeenkomsten en verschillen in de inrichting van rekenkamerfuncties worden verklaard?”
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/485
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page