University of Twente Student Theses

Login

Vergelijkend onderzoek naar Statistische Analyse-Instrumenten Een vergelijking op grond van geboden functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Kapma, Alet (2004) Vergelijkend onderzoek naar Statistische Analyse-Instrumenten Een vergelijking op grond van geboden functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

[img] PDF
173kB
Abstract:In dit onderzoek worden vier statistische analyse programma's vergeleken op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid: QMP, Sonate, statistische module van TestVision en WinAnalyse. Deze vergelijking is gemaakt op basis van een inventarisatie- en een gebruikersonderzoek. Het inventarisatieonderzoek bestaat uit twee delen: functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Om functionaliteit te bepalen is onder andere gekeken naar psychometrische aspecten. Voor het deel gebruiksvriendelijkheid is gekeken welke aspecten van een programma bijdragen aan gebruiksvriendelijkheid. Hier zijn de volgende aspecten uit naar voren gekomen: aantrekkelijkheid, gebruikerscontrole, navigatie, ondersteuning en taal. Deze aspecten zijn ook verwerkt in de vragenlijst, het instrument voor het gebruikersonderzoek. Voor gebruiksvriendelijkheid is er een verschil gevonden tussen Sonate en QMP, waarbij de eerste beter scoorde. Uit het functionaliteitsonderzoek is naar voren gekomen dat TestVision de hoogste functionaliteit biedt. QMP, Sonate en TestVision bieden alle drie voldoende indices om de kwaliteit van toetsen te verbeteren
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Educational Science BSc (56613)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/50921
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page