University of Twente Student Theses

Login

Informatie gestuurde politie : de tijd en moeite waard?! : een explorerend onderzoek naar verklaringen voor de manier waarop uitvoerders en operationeel leidinggevenden bij de Politie Brabant-Noord omgaan met en denken over cultuur- en leiderschapsaspecten van informatie-gestuurde politie

Huisman, Aletha (2006) Informatie gestuurde politie : de tijd en moeite waard?! : een explorerend onderzoek naar verklaringen voor de manier waarop uitvoerders en operationeel leidinggevenden bij de Politie Brabant-Noord omgaan met en denken over cultuur- en leiderschapsaspecten van informatie-gestuurde politie.

[img] PDF
1MB
Abstract:In opdracht van de Politie Brabant-Noord is onderzoek verricht naar cultuur- en leiderschapsaspecten van Informatie-Gestuurde Politie. Aan de hand van documentenanalyse is een beschrijving gegeven van Informatie-Gestuurde Politie en de cultuur- en leiderschapsaspecten hiervan op operationeel niveau. Door middel van interviews en observaties in tien operationele teams in het korps over het briefings- en debriefingsproces (het enige element van Informatie-Gestuurde Politie dat bij de Politie Brabant-Noord al werd uitgevoerd) is inzicht verkregen in de problematiek rondom cultuur- en leiderschapsaspecten van Informatie-Gestuurde Politie. Op basis van dit inzicht is een keuze gemaakt voor het bestuderen van een drietal cultuur- en leiderschapsaspecten, namelijk informatie delen, verantwoording afleggen over wat je hebt gedaan (cultuuraspecten) en sturing geven aan uitvoerders (leiderschapsaspect) in een drietal teams. De informatie over Informatie-Gestuurde Politie en de huidige manier en denkwijzen hebben geleid tot een aantal knelpunten en verklaringen voor deze knelpunten. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een aantal aanbevelingen voor de implementatie van Informatie-Gestuurde Politie. Er is gekozen voor de volgende probleemstelling: Hoe gaan uitvoerders en operationeel leidinggevenden bij de Politie Brabant-Noord om met en denken zij over cultuur- en leiderschapsaspecten van Informatie-Gestuurde Politie?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Politie Brabant-Noord
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/510
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page