University of Twente Student Theses

Login

Transparantie van Europese subsidies : de lidstaat aan zet? : een onderzoek naar de wijze waarop het financieel beheer van Europese fondsen in Nederland meer transparant en uniform kan worden

Vries, Bram de (2007) Transparantie van Europese subsidies : de lidstaat aan zet? : een onderzoek naar de wijze waarop het financieel beheer van Europese fondsen in Nederland meer transparant en uniform kan worden.

[img] PDF
301kB
Abstract:Met deze scriptie sluit ik de studie Bestuurskunde in de richting European Studies aan de Universiteit Twente af. Het onderwerp van de scriptie is het gebrek aan transparantie in de EU-bestedingen, met name bij de landbouw- en structuurfondsen. Met dit onderzoek wordt bepaald welk fonds van EOGFLGarantie, EFRO en ESF de best practice is in Nederland en hoe op basis daarvan de transparantie kan worden verbeterd. Door middel van het verzamelen van relevante artikelen is een documentenanalyse uitgevoerd. Daarnaast is onderzocht op welke manier de omgeving van invloed is op de interne organisatiestructuur van de drie fondsen. Op basis van de resultaten is een voorstel ter verbetering van de transparantie gedaan, waarmee uiteindelijk het publiek belang wordt gediend, aangezien hiermee meer inzicht wordt verkregen in de manier waarop het belastinggeld van de burger wordt besteed.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Ministerie van Financien
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/512
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page