University of Twente Student Theses

Login

Richtlijn versus uitvoering : een onderzoek naar de discretionaire ruimte bij de toepassing van een triageschema voor het presenteren van traumapatiënten in ziekenhuizen

Brummelhuis, K. H. (2006) Richtlijn versus uitvoering : een onderzoek naar de discretionaire ruimte bij de toepassing van een triageschema voor het presenteren van traumapatiënten in ziekenhuizen.

[img] PDF
1MB
Abstract:In januari 2006 verscheen in het vakblad Zorgvisie een artikel, waarin een evaluatie werd gepresenteerd van de ketenafspraken in de traumaregio Noord-West Nederland. Het aantal traumapatiënten dat in het juiste ziekenhuis werd gepresenteerd steeg in die regio in de periode juni 2003 tot februari 2005 van 77% naar 89,9%. Ondanks deze verbetering werd 10% van de traumapatiënten nog steeds niet naar het meest optimale ziekenhuis gebracht. Op grond van deze evaluatie werd verondersteld dat ook hier in traumaregio Euregio geen 100 procent werd bereikt. Uit de analyse van de traumaregistratie werd al snel duidelijk dat ernstige traumapatiënten in sommige gevallen niet naar het meest optimale ziekenhuis zijn vervoerd. Dit vormde de aanleiding om te kijken naar de effectiviteit van het triageschema Traumapatiënten Gelderland-Overijssel. Wordt het gebruikt als protocol voor de te nemen beslissingen en áls er van het schema wordt afgeweken, welke redenen daar dan voor worden aangedragen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Bureau traumacentrum Euregio
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies BSc (56615)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/521
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page