University of Twente Student Theses

Login

Scoren met samenwerking : een onderzoek naar de samenwerking tussen deelnemende organisaties binnen het project Adoptiewijk FC Twente

Broeze, L. (2007) Scoren met samenwerking : een onderzoek naar de samenwerking tussen deelnemende organisaties binnen het project Adoptiewijk FC Twente.

[img] PDF
728kB
Abstract:Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid heeft FC Twente de aandachtwijk Berflo Es in Hengelo geadopteerd. De term adoptie houdt in dat FC Twente bereid is haar positie en faciliteiten te gebruiken om waar mogelijk op diverse terreinen verbetering van de wijk trachten te bereiken. De wijk Berflo Es is een van de 56 prioriteitswijken. Dit houdt in dat de wijk extra aandacht en extra faciliteiten krijgt aangeboden waardoor de stedelijke vernieuwing sneller tot stand komt. Het ministerie van VROM biedt verschillende faciliteiten waardoor de herstructurering kan worden versneld. Een van de faciliteiten is het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing (IPSV). De scriptie is onderdeel van de projectevaluatie die de opleiding Bestuurskunde van de Universiteit Twente voor haar rekening neemt en heeft onder andere als doel het systematisch beschrijven van de totstandkoming van de samenwerkingsovereenkomst. Het onderzoek zal het begin van het project beschrijven, namelijk de periode dat het idee voor het adoptieproject in 2002 werd vormgegeven tot aan de ondertekening van de raamovereenkomst 15 juli 2005. De probleemstelling van dit onderzoek luidt: Hoe is de samenwerking tussen de verschillende organisaties die aan het project Adoptiewijk FC Twente deelnemen verlopen en welke factoren hebben de samenwerking beïnvloed?
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/545
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page