University of Twente Student Theses

Login

Jeugd & Astma Monitor voor de 21e eeuw : een onderzoek naar meetinstrumenten voor de kwaliteit van leven van jongeren met astma

Kelder, Akke (2007) Jeugd & Astma Monitor voor de 21e eeuw : een onderzoek naar meetinstrumenten voor de kwaliteit van leven van jongeren met astma.

[img] PDF
1MB
Abstract:Dit onderzoek is een gezamenlijk initiatief van het regionale en nationale Astmafonds en de Stichting Huize Aarde. De aanleiding was de vraag van het Astmafonds Regio Twente hoe men jonge astmatici zo goed mogelijk kan bereiken en hen uit de vicieuze cirkel van zorg kan houden. Het Nationale Astmafonds is geïnteresseerd in meer gegevens over jongeren met astma, omdat dit een blinde vlek is in Nederland. De Stichting Huize Aarde heeft, in het kader van de VN Agenda voor duurzame ontwikkeling in de 21e eeuw, belang in een integrale vaststelling van de gevolgen van een chronische ziekte als astma. De stichting zal de resultaten gebruiken voor een epidemiologische studie naar de gevolgen van astma voor jongeren in de Provincie Overijssel. Dat onderzoek zal in 2007 worden uitgevoerd door studenten van de Academies Mens en Maatschappij en Verpleegkunde (HBO-V) van de Saxion Hogescholen, Enschede.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
(Stichting Huize Aarde
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies BSc (56615)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/558
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page