University of Twente Student Theses

Login

Informatievoorziening in goede banen geleid. Een onderzoek naar hoe Luchtverkeersleiding Nederland door middel van informatie de effectiviteit van haar netwerk kan verbeteren met betrekking tot het behalen van de Mainport Doelstelling

Schiere, C.H. (2006) Informatievoorziening in goede banen geleid. Een onderzoek naar hoe Luchtverkeersleiding Nederland door middel van informatie de effectiviteit van haar netwerk kan verbeteren met betrekking tot het behalen van de Mainport Doelstelling.

[img] PDF
1MB
Abstract:De luchtvaartsector kan worden gezien als een netwerk van organisaties. Dit netwerk heeft een gezamenlijk doel opgesteld te weten; de Mainport Doelstelling. De Mainport Doelstelling houdt in dat organisaties in de luchtvaartsector het 'competitieve voordeel van de luchthaven Schiphol en het bijbehorende internationale vestigingsklimaat ten opzicht van andere grootstedelijke regio's in Noordwest Europa' willen behouden. Om dit doel te verwezenlijken is het ten eerste van belang dat het aantal vliegbewegingen op Schiphol groeit. De organisaties in de luchtvaartsector ondernemen activiteiten om dit te bewerkstelligen. De belangrijkste activiteit is de aanleg van de vijfde baan, de Polderbaan, in 2002. Echter is er sinds de aanleg geen sprake geweest van de oorspronkelijk geplande toename van het vliegverkeer. Dit is vreemd omdat alle organisaties in de luchtvaartsector gebaat zijn bij het behalen van de Mainport Doelstelling. LVNL wil bekijken of en hoe ze de samenwerking met betrokken organisaties effectiever kan maken zodat de geplande capaciteitsverhoging intreed. Het onderzoek maakt deel uit van een groter onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd in de Nederlandse luchtvaartsector.. Er zijn daarin een drietal gezichtspunten gekozen van waaruit de luchtvaartsector als netwerk beschouwd zal worden. Dit onderzoek komt voort uit een opdracht om het netwerk van de luchtvaartsector vanuit het gezichtspunt informatie te beschouwen.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Luchtverkeersleiding Nederland
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/55958
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page