University of Twente Student Theses

Login

Crises, communicatie, competencies : Een afstudeeronderzoek naar belangrijke kernactiviteiten en bijbehorende competenties voor het inhoudelijk organiseren van persconferenties door burgemeesters en korps- of districtschefs ten tijde van een crisis- of risicosituatie en de consequenties hiervan voor twee opleidingen van de politieacademie.

Lohuizen, Shira van (2005) Crises, communicatie, competencies : Een afstudeeronderzoek naar belangrijke kernactiviteiten en bijbehorende competenties voor het inhoudelijk organiseren van persconferenties door burgemeesters en korps- of districtschefs ten tijde van een crisis- of risicosituatie en de consequenties hiervan voor twee opleidingen van de politieacademie.

[img] PDF
646kB
Abstract:Crisis- en risicosituaties zijn tegenwoordig aan de orde van de dag. Familiedrama's, rellen, maar ook terreurdreigingen beheersen het journaal. Er wordt door de overheid dan ook steeds meer aandacht besteed aan onder andere communicatie tijdens deze crisis- en risicosituaties. Dit heeft in mei 2005 geleid tot de oprichting van het Expertisecentrum Risico- en Crisiscommunicatie (ERC). Het ERC wil overheden beter voorbereiden op communicatie over risico's en bij crises, onder andere door opleidingen en trainingen te verzorgen. Daarnaast heeft Beljon (2001) de methode ‘Managing Public Confidence’ uitgewerkt, die gebruikt wordt binnen onder andere de politiewereld. Deze methode (het managen van het publieke vertrouwen) benadrukt het pro-actief beïnvloeden door de overheid van de beeldvorming die heerst in de media en daardoor ook in de publieke opinie. Doel hiervan is dat er een positief beeld in de media ontstaat over bepaalde kwesties waar de overheid (zoals politie) bij betrokken is.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Politieacademie
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:81 education, teaching
Programme:Educational Science and Technology MSc (60023)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/55960
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page