University of Twente Student Theses

Login

Gecombineerd zorgpark, Gezondrente : een methodiek gevormd vanuit een netwerkbenadering, gericht op het opzetten van gecombineerde zorgcentra binnen de Nederlandse zorgsector

Kleerebezem, Jochem (2006) Gecombineerd zorgpark, Gezondrente : een methodiek gevormd vanuit een netwerkbenadering, gericht op het opzetten van gecombineerde zorgcentra binnen de Nederlandse zorgsector.

[img] PDF
1MB
Abstract:Onder invloed van de vergrijzing en de toenemende vraag naar zorg op maat, is de zorgsector toenemend genoodzaakt volgens marktprincipes te werken. Met nieuwe wetgeving in de afgelopen en de komende jaren is deze door de overheid sterk gereguleerde sector aan het veranderen. Er komt meer ruimte voor zorgondernemers om toe te treden. Polderland Projectontwikkeling ziet de mogelijkheden om binnen de zorgsector een product aan te bieden dat zorg en revalidatie combineert met recreatie, een integraal zorgproduct. Op één locatie wil Polderland in samenwerking met zorgverleners dit integrale zorgproduct aanbieden, een zogenaamd gecombineerd zorgpark. Om deze zorgvisie te testen wil Polderland in de provincie Drenthe een proefproject realiseren, genaamd Gezondrente. Omdat duidelijk is dat er met diverse organisaties samen moet worden gewerkt voor de realisatie van een gecombineerd zorgpark, wordt het formeren van een specifiek samenwerkingsverband, een netwerk, hiertoe onderzocht. De probleemstelling is zo als volgt geformuleerd: Hoe kan vanuit een netwerkbenadering een methodiek worden ontwikkeld voor het opzetten van gecombineerde zorgparken binnen de Nederlandse zorgsector?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Polderland Projectontwikkeling
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/562
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page