University of Twente Student Theses

Login

ICT ter ondersteuning van ruimtelijke planvorming voor de toekomst van nu : aanbevelingen voor het in gebruik nemen van een decision support toool binnen het planvormingsproces van herstructurering van bedrijventerreinen

Jonkman, Lars (2007) ICT ter ondersteuning van ruimtelijke planvorming voor de toekomst van nu : aanbevelingen voor het in gebruik nemen van een decision support toool binnen het planvormingsproces van herstructurering van bedrijventerreinen.

[img] PDF
1MB
Abstract:Voor het herontwikkelen van bedrijventerreinen wordt goede communicatie als succesfactor gezien. Het idee is om bedrijventerreinen mét de gebruikers te ontwikkelen in plaats van vóór hen. In een dergelijk traject van interactie en communicatie zou ICT het herontwikkelingsproces kunnen faciliteren. In het herontwikkelingsproject Twentekanaal in Hengelo is in 2006 een pilot van start gegaan waarin een ICT tool is gebruikt in het herontwikkelingsproces. De resultaten van de pilot zijn nog niet positief te noemen.De Provincie Overijssel ziet mogelijkheden om herstructureringsprocessen van bedrijventerreinen te verbeteren door de inzet van ICT. Ze heeft daarom een pilot opgezet om te verkennen of een ICT applicatie, genaamd Digimap, geschikt is voor ondersteuning van het herontwikkelingsproces voor het bedrijventerrein Twentekanaal in Hengelo.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Provincie Overijssel
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/564
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page