University of Twente Student Theses

Login

Computer vervangt cardioloog : veranderingen in de zorg door RiskConsult, een preventieprogramma voor hart en vaatziekten

Leemkuil, Kristel (2006) Computer vervangt cardioloog : veranderingen in de zorg door RiskConsult, een preventieprogramma voor hart en vaatziekten.

[img] PDF
312kB
Abstract:De consequenties van overgewicht en zwaarlijvigheid zijn niet gering. De verwachte levensduur wordt hierdoor verkort met respectievelijk 3,2 en 7 jaar 1. Voor rokers is de situatie niet anders, ook voor deze doelgroep is bewezen dat de levensduur verkort wordt. Wereldwijd wordt er onderzoek gedaan naar risicofactoren die de volksgezondheid bedreigen, zoals roken en zwaarlijvigheid. Pas als er kennis is over de oorzaken van ziekten, kunnen er maatregelen worden genomen om deze ziektes te voorkomen of te behandelen. Een belangrijk onderzoek die hieraan heeft bijgedragen is de Framingham heart study. Deze studie heeft een grote basis gelegd voor vervolgstudies en voor preventieve geneeskunde [Bonneux et al., 2005]. Preventieve geneeskunde bevat alle handelingen die erop gericht zijn om ziektes te voorkomen of te beperken [Boot & Knapen, 2001]. Momenteel is vooral de preventieve zorg van hart- en vaatziekten aan de orde, aangezien dit doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland [Leest et al., 2005]. In 2003 zijn in totaal 142.000 personen overleden waarvan er 47.4787 gestorven zijn aan hart- en vaatziekten. Voor ontwerpers van het bedrijf Kader Software Studio was dit reden voor de ontwikkeling van het software product 'RiskConsult'. Dit programma is bedoeld ter ondersteuning van preventieve maatregelen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
RiskConsult
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/568
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page