University of Twente Student Theses

Login

Leidraad voor de organisatie van de GEM : een onderzoek naar de inrichting van de organisatie van de Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij in gebiedsontwikkeling.

Holkers, Armin (2006) Leidraad voor de organisatie van de GEM : een onderzoek naar de inrichting van de organisatie van de Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij in gebiedsontwikkeling.

[img] PDF
821kB
Abstract:Deze scriptie beschrijft een onderzoek naar de inrichting van de organisatie van een Gemeenschappelijke Exploitatie Maatschappij (GEM). Ongeveer 10 jaar geleden is de eerste generatie GEM's opgezet bij het ontwikkelen van gebiedsontwikkeingsopgaven. Hiervan zijn nu de eerste resultaten zichtbaar. Daarbij is het realiseren van VINEX-locaties, waarvoor veelvuldig GEM's worden gebruikt, een actueel onderwerp in de publiciteit. Ook blijkt de organisatie van de GEM's op verschillende wijzen te worden ingericht. Deze drie redenen maken het een goed moment om het functioneren en de organisatie van de GEM aan een evaluatie te onderwerpen. De resultaten van deze evaluatie vormen een leidraad, die gehanteerd kan worden bij nog in te richten organisaties van GEM's.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
AT Osbourne
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/56928
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page