University of Twente Student Theses

Login

Creatieve culturele verstedelijking : een onderzoek naar ruimtelijk-economische structuurversterking binnen de bebouwingscontouren van de stad Enschede

Jong, J. de (2006) Creatieve culturele verstedelijking : een onderzoek naar ruimtelijk-economische structuurversterking binnen de bebouwingscontouren van de stad Enschede.

[img] PDF
2MB
Abstract:In opdracht van de gemeente Enschede is onderzoek gedaan naar het verband tussen economische vitaliteit (ruimtelijk-economische structuurversterking) en de groei van het stedelijk ruimtegebruik. Eén van de kernkwaliteiten van Enschede is de hoge kwaliteit van het landschap in en direct om de stad. Wanneer economische vitaliteit jaar in jaar uit vraagt om nieuwe stadsuitbreidingen, wordt sluipenderwijs een kernkwaliteit ingeleverd. En dat terwijl het behouden en versterken van de kernkwaliteiten doel is van de Ruimtelijke Ontwikkelingsvisie van de gemeente Enschede én de hoge kwaliteit van het landschap ook de aantrekkingskracht van de stad bepaalt. De kernkwaliteit van het landschap staat dus onder druk, mede dankzij de aanname dat economische groei niet zonder stedelijke groei gerealiseerd kan worden. Vandaar de vraag of die aanname wel juist is en of het ook anders kan? De gemeente Enschede vraagt zich af op welke wijze een vitale economie binnen het bestaande stedelijk gebied gerealiseerd kan worden. Dit onderzoek tracht de mogelijkheden daarvoor in kaart te brengen.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Gemeente Enschede
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/56930
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page