University of Twente Student Theses

Login

Risicocommunicatie van overheid naar burgers. Een onderzoek onder acht Twentse gemeenten naar de toegepaste risicocommunicatiemiddelen

Wittendorp, P. (2006) Risicocommunicatie van overheid naar burgers. Een onderzoek onder acht Twentse gemeenten naar de toegepaste risicocommunicatiemiddelen.

[img] PDF
883kB
Abstract:Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Hulpverleningsdienst Regio Twente, vanuit de behoefte naar geschikte methoden en middelen om effectief te communiceren over fysieke veiligheidsrisico's. Daarbij wil de Hulpverleningsdienst van de Regio Twente weten welke middelen er beschikbaar zijn om te communiceren over fysieke veiligheidsrisico's met de burgers, binnen de context van randvoorwaarden die de wetgeving aan die communicatie stelt. Daarnaast wil de Regio Twente weten waaraan de communicatie moet voldoen om zo effectief mogelijk te zijn. Belangrijke maatstaf voor de bruikbaarheid van deze middelen is dat ze toepasbaar zijn in alle gemeenten in Twente. In het onderzoek komen twee aspecten van risicocommunicatie aan de orde, namelijk de juridische context (wettelijke bepalingen ten aanzien van deze communicatiemiddelen) en de effectiviteit van de communicatie. Het gaat daarbij om de inhoud en de vorm.
Item Type:Essay
Clients:
Regio Twente Hulpverleningsdienst
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/56945
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page