University of Twente Student Theses

Login

Beheersmaatregelen bij de aansturing van een prestatiecontract voor onderhoud aan railinfrastructuur : een onderzoek naar de risico's en beheersmaatregelen bij de aansturing van een prestatiegericht contract voor regulier onderhoud aan railinfrastructuur

Vonk, Warner (2006) Beheersmaatregelen bij de aansturing van een prestatiecontract voor onderhoud aan railinfrastructuur : een onderzoek naar de risico's en beheersmaatregelen bij de aansturing van een prestatiegericht contract voor regulier onderhoud aan railinfrastructuur.

[img] PDF
2MB
Abstract:HTM Infra is de railinfraprovider van HTM, de bus en trammaatschappij in Den Haag. HTM Infra gaat het regulier onderhoud aan de infrastructuur van RandstadRail, een nieuwbouw Light rail systeem, uitbesteden. Zij wil het onderhoud op basis van prestatie-eisen uitbesteden en aansturen en niet op basis van inspanningseisen, wat de norm is in de railinfrastructuursector. HTM Infra verwacht dat dit meerwaarde oplevert. Er is namelijk nog geen inzicht in de interacties van het nieuwe infrastructuursysteem met het nieuwe voertuig en haar omgeving, waardoor het lastig is om een juiste onderhoudsinspanning voor te schrijven. Prestatiesturing geeft opdrachtgever en opdrachtnemer de ruimte om dit inzicht te verkrijgen en de prestatie van het infrastructuur systeem te verbeteren. Met de resultaten van dit afstudeeronderzoek wil HTM Infra, de prestatiegerichte aansturing van regulier onderhoud beter kunnen managen. Daartoe wil zij weten wat de risico's zijn die hiermee gepaard gaan en welke beheersmaatregelen zij kan implementeren.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
HTM Infra
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57140
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page