University of Twente Student Theses

Login

Samen werken aan samenwerking : onderzoek naar de ontwikkelingen in de jeugdhulpverlening en het onderwijs en de factoren voor samenwerking in het verleden en heden

Smeitink, J.D. (2006) Samen werken aan samenwerking : onderzoek naar de ontwikkelingen in de jeugdhulpverlening en het onderwijs en de factoren voor samenwerking in het verleden en heden.

[img] PDF
1MB
Abstract:Voortijdig schoolverlaten is een probleem dat aandacht vraagt. Schoolverlaters hebben namelijk minder kans op een goede positie op de arbeidsmarkt en zijn gemiddeld genomen langer werkzoekend. Terwijl jongeren de school verlaten, verlangt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen juist dat jongeren tot 23 jaar het onderwijs niet verlaten zonder minimaal een startkwalificatie te halen. De huidige gedachtegang is dat de problemen waar jongeren mee te maken hebben niet op te lossen zijn door scholen alleen en dat scholen dus hulp van externe partijen nodig hebben. Deze problematiek komt landelijk naar voren en ook de provincie Gelderland heeft met voortijdig schoolverlaten en de achterliggende problemen te maken. Daarom heeft de provincie het project ‘Onderwijs en Zorg’ opgestart. Binnen dat project is één van de aandachtspunten het afstemmen van beleid rondom zorg bij ROC's. De provincie wilde weten of en op welke wijze partijen rond een ROC samenwerken en waar daarbij de knelpunten liggen. De doelstelling van deze scriptie bouwt hierop verder. Doel van de scriptie is namelijk het beschrijven van de samenwerking tussen onderwijs en zorg in het verleden en heden. Hiermee wordt bekeken of de manier van samenwerking tussen onderwijs en zorg in het verleden invloed heeft gehad op de huidige samenwerking. Op basis van het onderzoek komen aanbevelingen naar voren om in de toekomst beter te kunnen samenwerken.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57295
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page