University of Twente Student Theses

Login

Een model voor conceptontwikkeling op basia van New Business Developement : getoetst aan de ontwikkeling van het WaterWonen concept

Wiggen, J.K. van (2006) Een model voor conceptontwikkeling op basia van New Business Developement : getoetst aan de ontwikkeling van het WaterWonen concept.

[img] PDF
3MB
Abstract:Heijmans heeft zich ten doel gesteld dat in 2008 50% van de woningverkopen moeten voortkomen uit conceptuele ontwikkeling. Bij deze conceptuele ontwikkelingen wordt voor gronden van een derde partij, waar op korte termijn woningen kunnen worden gerealiseerd, een concept ontwikkeld. Het voordeel hiervan voor Heijmans is, is dat de doorlooptijd van projecten veelal korter en is de kapitaalbehoefte lager. Dit resulteert in - ondanks de iets lager marges - een hoger rendement op het geinvesteerde vermogen. Bovendien kan met conceptuele ontwikkelingen sneller op de veranderende markt worden ingespeeld dan met de ontwikkeling vanuit eigen posities. Nadelig is dat niet alle ontwikkelde concepten zullen worden ontwikkeld en realisatie mede afhankelijk is van een derde partij, de eigenaar van de gronden. Voor de huidige conceptontwikkelingen in de woningbouw is binnen Heijmans vastgoed de stafafdeling Design en Development verantwoordelijk. Binnen deze afdeling bestaat geen eenduidige aanpak voor de ontwikkeling van concepten. Bij elke conceptontwikkeling wordt gekeken wat op dat moment de beste aanpak is. Deze methode van aanpak kan leiden tot ongewenste effecten als een langere doorlooptijd en meer faalkosten. Zodoende is tot de volgende doelstelling gekomen: Creeer, op basis van New Business Development, voor Heijmans Vastgoed een model voor conceptontwikkeling op basis waarvan toekomstige concepten kunnen worden ontwikkeld en toets dit model aan de ontwikkeling van het WaterWonen concept.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Heijmans Vastgoed BV
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering and Management MSc (60026)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57475
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page