University of Twente Student Theses

Login

Kennisproductiviteit : kennisontwikkeling als sociaal communicatief proces :een onderzoek naar de rol van het sociaal communicatief proces bij kennisontwikkeling

Booijink-Kemna, Kirsti L. (2006) Kennisproductiviteit : kennisontwikkeling als sociaal communicatief proces :een onderzoek naar de rol van het sociaal communicatief proces bij kennisontwikkeling.

[img] PDF
214kB
Abstract:In dit onderzoek is de rol van het sociaal communicatief proces bij kennisontwikkeling onderzocht. Hiertoe is eerst in de literatuur gezocht naar factoren die een rol spelen in dit sociaal communicatief proces. Vervolgens is een verbinding gemaakt tussen theorie en empirie door bij twee organisaties te onderzoeken op welke wijze de betreffende factoren een rol hebben gespeeld bij kennisproductieve processen die zich recentelijk hebben afgespeeld in de betreffende organisaties. In dit artikel worden de resultaten gepresenteerd van de elf interviews die hebben plaatsgevonden in het kader van dit onderzoek. De resultaten bevestigen dat de in de literatuur gevonden factoren daadwerkelijk een belangrijke rol spelen in kennisproductieve processen, maar dat ze, om hun dynamiek goed tot hun recht te laten komen, minder gedetailleerd moeten worden beschreven. Derhalve zijn de diverse factoren herlabeld tot ruimere begrippen.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57663
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page