University of Twente Student Theses

Login

'Laat je dan testen dan' : een kwalitatief onderzoek naar de gedragsdeterminanten van het Soa-testgedrag van ROC-scholieren in Rotterdam, met diverse etnisch-culturele achtergrond

Boenders, Gemma (2005) 'Laat je dan testen dan' : een kwalitatief onderzoek naar de gedragsdeterminanten van het Soa-testgedrag van ROC-scholieren in Rotterdam, met diverse etnisch-culturele achtergrond.

[img] PDF
955kB
Abstract:De Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Rotterdam en omstreken streeft naar een gezonde stad met gezonde bewoners. Eén van haar taken daarbij is de preventie van de verspreiding van infectieziekten, met extra aandacht voor Seksueel overdraagbare aandoeningen (Soa). Bij de activiteiten voor de preventie van Soa heeft in het verleden met name de nadruk gelegen op condoomgebruik, maar deze activiteiten lijken door de toename van het aantal geïnfecteerde mensen met Soa ontoereikend te zijn. De GGD is hierdoor van plan in de nabije toekomst een interventie op te zetten om jongeren, met name ROC-scholieren, te motiveren na een onveilig seksueel contact zich te laten testen op een Soa. Echter, eerst zal inzicht moeten worden gekregen in de factoren die invloed kunnen hebben op het testgedrag van de ROC-scholieren. Dit rapport beschrijft een kwalitatief gedragsdeterminantenonderzoek met als hoofdvraag: welke overwegingen kunnen een rol spelen bij de keuze van ROC-scholieren in Rotterdam zich te laten testen op een Soa na een onveilig seksueel contact? Hierbij is ook onderzocht of er verschillen zijn in het testgedrag op basis van drie etnisch-culturele groepen: Nederlanders, Antillianen/Surinamers en Turken/Marokkanen.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
GGD Rotterdam
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57759
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page