University of Twente Student Theses

Login

De Maak het eenvoudig! richtlijnen toegepast op een website m: de invloed op de begrijpelijkheid en de usability, gemeten bij mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking

Buursink, E. (2005) De Maak het eenvoudig! richtlijnen toegepast op een website m: de invloed op de begrijpelijkheid en de usability, gemeten bij mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking.

[img] PDF
1MB
Abstract:Veel organisaties hebben te maken met een doelgroep die bestaat uit zowel mensen met als mensen zonder een verstandelijke beperking. MEE Twente, een non-profit organisatie die mensen met een beperking ondersteund, is daar een voorbeeld van. Het is voor dergelijke organisaties onduidelijk hoe ze hun doelgroep moeten benaderen via hun website. Het World Wide Web consortium beveelt aan om een toegankelijke website aan te bieden voor de gehele doelgroep. De Maak het eenvoudig! richtlijnen zijn richtlijnen voor het schrijven van teksten, zodat teksten eenvoudig te lezen en te begrijpen zijn voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorbeelden van de richtlijnen zijn: "vermijd abstracte begrippen" en "tracht een zin op een regel te zetten". De Maak het eenvoudig! richtlijnen, richten zich vooral op papieren media. In dit onderzoek zijn de richtlijnen toegepast op een website en is gekeken wat de invloed van de richtlijnen is op de begrijpelijkheid en de usability gemeten bij mensen met een verstandelijke beperking en bij normaal begaafde mensen.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
MEE Twente
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies BSc (56615)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57768
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page