University of Twente Student Theses

Login

Mobiele Data-oplossingen in de transportbranche : een exploratief onderzoek naar adoptiebeslissingen van transporteurs over mobiele data-oplossingen en naar de impact die het gebruik van die oplossingen heeft op transportbedrijven

Geurts, L.J. (2005) Mobiele Data-oplossingen in de transportbranche : een exploratief onderzoek naar adoptiebeslissingen van transporteurs over mobiele data-oplossingen en naar de impact die het gebruik van die oplossingen heeft op transportbedrijven.

[img] PDF
4MB
Abstract:Er wordt door transportbedrijven relatief weinig geinvesteerd in mobiele data-oplossingen, ondanks de potentiële voordelen daarvan. Hierdoor is de adoptiegraad van mobiele data-oplossingen nog relatief laag in de transportbranche. Bij leveranciers van mobiele data-oplossingen is er echter te weinig inzicht in beslissingen van transporteurs over de adoptie van mobiele data-oplossingen. En dit inzicht is nodig om de adoptiegraad van mobiele data-oplossingen te verhogen. Daarnaast is er eveneens te weinig inzicht bij leveranciers in de impact van het daadwerkelijke gebruik van een mobiele data-oplossing op transportbedrijven. Met meer inzicht in de impact van het gebruik kunnen mobiele data-oplossingen verder aangepast worden aan de behoeftes van transportbedrijven en dit kan bijdragen aan het verhogen van de adoptiegraad van mobiele data-oplossingen. Voor onderzoek naar de hierboven beschreven probleemstelling zijn twee hoofdvragen van belang: Hoofdvraag 1: "Op basis van welke verwachtingen en invloeden beslissen transporteurs over het wel of niet adopteren van mobiele data-oplossingen en waaruit bestaan die verwachtingen en invloeden?" Hoofdvraag 2: "Welke impact heeft het daadwerkelijke gebruik van mobiele data-oplossingen op transportbedrijven en waaruit bestaat die impact?" Een antwoord op hoofdvraag 1 geeft meer inzicht inde adoptiebeslissingen van transporteurs. Een antwoord op hoofdvraag 2 geeft meer inzicht in de impact van het gebruik van mobiele data-oplossingen op transportbedrijven. Aan de hand van die antwoorden zal de probleemstelling worden beantwoord.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Mobility Platform
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies BSc (56615)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57773
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page