University of Twente Student Theses

Login

Bewegen, wat houdt jou tegen?! : een onderzoek naar de gedragsdeterminanten van het al dan niet lid worden van een fitnesscentrum

Rotmans, S. (2005) Bewegen, wat houdt jou tegen?! : een onderzoek naar de gedragsdeterminanten van het al dan niet lid worden van een fitnesscentrum.

[img] PDF
930kB
Abstract:Hart- en vaatziekten vormen nog altijd nummer 1 van de doodsoorzaken in Nederland. De Nederlandse Hartstichting onderscheidt een aantal factoren die de kans op een hart- of vaatziekte aanzienlijk vergroten. Deze risicofactoren zijn roken, voeding en beweging. 96% van de Nederlanders is van mening dat voldoende beweging goed voor de gezondheid is, maar uit onderzoek blijkt dat 70% van de bevolking echter niet voldoende beweegt. Een organisatie die de inwoners van Enschede en omgeving de mogelijkheid biedt om op een verantwoorde manier te sporten in Sportstudio Enschede. Het grootste gedeelte van de leden van Sportstudio Enschede komt sporten in de ochtend- of avonduren, wat zorgt voor een ongewenste leegstand in de middaguren. Om meer mensen 's middags te laten sporten heeft Sportstudio Enschede een dalurentarief ingesteld. Om meer leden te werven die gebruik willen maken van dit dalurentarief of eventueel daarbuiten, is een onderzoek opgezet en uitgevoerd naar de gedagsdeterminanten van een drietal segmenten, te weten studenten, senioren en huisvrouwen. Van deze segmenten wordt verwacht dat zij gelegenheid en tijd hebben om tijdens de daluren te sporten. Het ondezoek gaat uit van de volgende probleemstelling: Met welke boodschap kan Sportstudio Enschede zich richten tot een voor haar interessante doelgroep voor de daluren, gebaseerd op de gedagsdeterminanten die het al dan niet lid worden van een fitnesscentrum beïnvloeden?
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Sportstudio Enschede
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies BSc (56615)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57786
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page