University of Twente Student Theses

Login

De constructieve toets in de regio Twente : een onderzoek naar de mogelijkheid tot regionaal intergemeentelijk samenwerken op het gebied van de constructieve toets

Huizinga, J. (2006) De constructieve toets in de regio Twente : een onderzoek naar de mogelijkheid tot regionaal intergemeentelijk samenwerken op het gebied van de constructieve toets.

[img] PDF
708kB
Abstract:Dit verslag is een uitwerking van mijn afstudeeropdracht bij de Gemeente Enschede voor de opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. Gemeenten voeren in het kader van de Bouw & Woning toezicht de constructieve toets uit. De constructieve toets is een onderdeel van de controle van een bouwvergunningaanvraag alvorens er tot afgifte van een bouwvergunning kan worden overgegaan. Sinds een aantal jaren heeft de Gemeente Enschede meerdere constructeurs in dienst die de constructieve toets uitvoeren. Ook heeft zij in 2003 een beleid, in de vorm van een toetsingsprotocol, bestuurlijk vastgelegd voor de uitvoering van de constructieve toets. Er zijn een aantal gemeenten, uit de regio Twente, bij de Gemeente Enschede geweest die om assistentie hebben gevraagd bij de uitvoering van de constructieve toets. Nu wil de Gemeente Enschede graag weten op welke manier zij het beste assistentie kan verlenen aan deze gemeenten. Op het gebied van bouwvergunningverlening en constructieve toetsing is de landelijke overheid bezig met een aantal nieuwe ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zullen een invloed hebben op de huidige manier van werken binnen het bouwvergunningverlening proces. Een probleem van de Gemeente Enschede is echter, dat zij niet weet welke gevolgen deze ontwikkelingen zullen hebben voor de huidige manier van werken, en dus ook voor de manier waarop zij assistentie kan verlenen aan de gemeenten in de regio Twente. De doelstelling van dit onderzoek is de volgende: Het doel van deze afstudeeropdracht is het doen van aanbevelingen aan de Gemeente Enschede over een adequate manier van assistentie verlenen aan de gemeenten in de regio op het gebied van de constructieve toets. Dit door middel van een onderzoek naar de uniformiteit van de constructieve toets in de regio Twente, een onderzoek naar de mogelijkheden tot intergemeentelijke samenwerking en een analyse van autonome (landelijke) ontwikkelingen op het gebied van bouwvergunningverlening en constructieve toetsing.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Gemeente Enschede
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57824
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page