University of Twente Student Theses

Login

Implementatie Sarbanes-Oxley Act : een onderzoek naar maatregelen die LU, General Biscuits Belgium dient te treffen om te kunnen voldoen aan de Sarbanes-Oxley Act

Jonker, Sonja (2006) Implementatie Sarbanes-Oxley Act : een onderzoek naar maatregelen die LU, General Biscuits Belgium dient te treffen om te kunnen voldoen aan de Sarbanes-Oxley Act.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:De krantenkoppen spreken voor zich: bij Enron, WorldCom en Ahold ging iets niet zoals het hoort. Het blijkt dat er bij diverse beursgenoteerde ondernemingen omvangrijke schandalen aan het licht zijn gekomen, waaronder bij deze genoemde drie. Om hier verandering in te brengen is er in 2002 een Amerikaanse wet ontwikkeld en ingevoerd, de zogenaamde Sarbanes-Oxley Act. Hier moeten alle ondernemingen met een beursnotering in de Verenigde Staten vanaf dat moment aan voldoen. Zodoende ook de Groupe Danone, die een notering heeft aan de New York Stock Exchange. LU, General Biscuits Belgium waar ik gedurende een half jaar stage heb gelopen maakt onderdeel uit van deze Franse groep. Welke maatregelen LU, General Biscuits Belgium dient te treffen om aan het eind van 2006 te voldoen aan deze wet staat centraal in dit onderzoeksverslag.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
LU General Biscuits
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57826
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page