University of Twente Student Theses

Login

Controle is goed, vertrouwen is beter : onderzoek naar de effecten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op het vertrouwen in de samenleving

Balster, M.J.H. (2007) Controle is goed, vertrouwen is beter : onderzoek naar de effecten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op het vertrouwen in de samenleving.

[img] PDF
917kB
Abstract:Het vertrouwensconcept duikt steeds vaker, in verschillende gedaanten, op in het openbaar bestuur. Dit roept de vraag op of vertrouwen daadwerkelijk een belangrijke factor is voor de kwaliteit waarmee en mate waarin collectieve problemen van publieke aard worden beslecht. In dit onderzoek zijn de mogelijke effecten van vertrouwen in de concrete beleidspraktijk onderzocht. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de potentiële beleidsmatige gevolgen van deze wet, hebben daarbij als casus gediend. Daarbij staat de vraag centraal in hoeverre de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning leidt tot een toename van het vertrouwen en welke effecten dit heeft op de legitimiteit en effectiviteit van beleid en bestuur.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57904
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page