University of Twente Student Theses

Login

HR-Consultancy als een partner in business : een onderzoek naar de rol van HR-Consultancy binnen het Shared Service Center Schadeherstel van Achmea

Jongerius, Mike (2007) HR-Consultancy als een partner in business : een onderzoek naar de rol van HR-Consultancy binnen het Shared Service Center Schadeherstel van Achmea.

[img] PDF
526kB
Abstract:In 2004 is binnen Achmea besloten dat HR-Consultancy zich meer moet profileren als een ‘partner in business’. HR-Consultancy moet zich hiervoor meer richten op strategische taken en minder op de administratieve. Ze zijn meer betrokken bij het management, waarmee ze een resultaatgerichte samenwerking aangaat. Om deze nieuwe rol van HR-Consultancy vorm te geven binnen de organisatie is er een Shared Service Center HR ingevoerd. Hierin moet de nieuwe toegevoegde waarde die HRConsultancy heeft gekregen tot uiting komen. Een van de gebieden die hierbij extra aandacht krijgt is de waarde in veranderingsprocessen. De vorming van het Shared Service Center Schadeherstel is binnen dit onderzoek gekozen om deze waarde te onderzoeken. Lijnmanagers, medewerkers en HR-adviseurs zelf binnen het SSC Schadeherstel zijn gevraagd hun visie te geven op de waarde van HR-Consultancy. De onderzoeksvraag van de scriptie is: Welke waarde voegt HR-Consultancy toe aan Achmea en welke waarde specifiek bij veranderingsprocessen?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Achmea
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57905
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page