University of Twente Student Theses

Login

Drinkketen maken meer kapot dan ons lief is? : een onderzoek naar de effecten van drinkketen op de openbare orde en veiligheid in de regio Twente

Herink, B.A. (2007) Drinkketen maken meer kapot dan ons lief is? : een onderzoek naar de effecten van drinkketen op de openbare orde en veiligheid in de regio Twente.

[img] PDF
808kB
Abstract:De Nederlandse jeugd begint op steeds jongere leeftijd met het drinken van alcohol. Vooral in het weekend neemt het alcoholgebruik onder jongeren zorgwekkende vormen aan. Bij excessen drinken jongeren zichzelf in een coma. Ouders weten niet goed wat ze er mee aan moeten. De media maakt keer op keer duidelijk dat er mogelijk een verloren generatie aan zit te komen. Niet alleen de gezondheid is in het geding, maar ook de maatschappelijke veiligheid. De politie ervaart vrijwel dagelijks de negatieve gevolgen van personen die onder invloed van alcohol verkeren. Zowel in het verkeer als in het uitgaanscircuit. Drinkketen maken deel uit van het uitgaanscircuit. Vooral op het platteland maken veel jongeren gebruik van deze particuliere brretjes. Voor de politie Twente is het echter onduidelijk welke positie de drinkketen innemen als het gaat om overlast. Die situatie past niet binnen het jeugdbeleid van de politie Twente, waarin preventie, vroegsignalering/doorverwijzing en repressie een onderdeel vormt van de aanpak van jeugdcriminaliteit. De politie Twente wil grip op de jeugd en wenst een onderzoek naar het fenomeen drinkketen binnen de regio Twente.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Regiopolitie Twente
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57923
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page