University of Twente Student Theses

Login

Beheer en onderhouden binnen Royal Haskoning, een wankele constructie of een stevig fundament? : een onderzoek naar de mogelijkheden bij stedelijke infrastructuur

Mechelen, P.P.A. van (2008) Beheer en onderhouden binnen Royal Haskoning, een wankele constructie of een stevig fundament? : een onderzoek naar de mogelijkheden bij stedelijke infrastructuur.

[img] PDF
1MB
Abstract:De organisatie en uitvoering van beheer & onderhoud van stedelijke infrastructuur is de laatste jaren aan het veranderen. Gemeenten hebben de intentie om het beheer van de openbare ruimte te verbeteren en stappen daarom steeds vaker over van een sectorale naar een integrale benadering. Royal Haskoning is als adviesbureau onder andere actief op het gebied van beheer & onderhoud van de openbare ruimte. Om deze markt te kunnen bedienen heeft Royal Haskoning in samenwerking met KOAC-NPC en DG Groep het concept Accres® ontwikkeld. De aanleiding van dit onderzoek is een toenemende en veranderende marktvraag uit de beheer & onderhoud sector, die binnen de adviesgroep Wegen & Rail Nijmegen waarneembaar is. Van huis uit wil Royal Haskoning een zo breed mogelijk en multidisciplinair dienstenpakket aanbieden. Zij willen daarom inspelen op de toenemende en veranderende marktvraag door ook andere klantvragen op het gebied van beheer & onderhoud uit de markt te destilleren. Binnen Royal Haskoning weet men echter niet hoe zij daar als organisatie het beste op in kunnen spelen. Aan de ene kant is het onduidelijk wat er precies in deze markt leeft en wat de markt van een adviesbureau als Royal Haskoning verwacht. Aan de andere kant is men bij Royal Haskoning niet goed op de hoogte van wat er binnen de organisatie allemaal op dit vlak wordt gedaan en wat er gedaan zou kunnen worden. De doelstelling van het afstudeeronderzoek luidt daarom als volgt: “Het doel in het onderzoek is om aanbevelingen te doen over hoe Royal Haskoning zich ten aanzien van beheer & onderhoud in de markt kan positioneren, door een analyse te maken van enerzijds de kennis en behoefte bij gemeenten, en anderzijds de aanwezige kennis en mogelijkheden binnen de organisatie”.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Royal Haskoning
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Construction Management and Engineering MSc (60337)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57926
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page