University of Twente Student Theses

Login

Risicomanagement : roeien met de riemen die je hebt? : een grounded theory-onderzoek naar het risicomanagement bij Nederlandse midden- en kleinbedrijven in de bouwsector

Baal, E.R. van (2008) Risicomanagement : roeien met de riemen die je hebt? : een grounded theory-onderzoek naar het risicomanagement bij Nederlandse midden- en kleinbedrijven in de bouwsector.

[img] PDF
1MB
Abstract:Risicomanagement is geen nieuw verschijnsel, maar hoe en waarom het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in de bouwsector hiermee omgaat, is nog onduidelijk. Door de toename van onzekerheden in het proces, neemt ook de behoefte aan risicomanagement toe. De projectontwikkeling kenmerkt zich door de grote hoeveelheid risico’s en omdat de belangrijkste beslissingen in het voortraject plaats vinden, zal dit onderzoek voor het afronden van de studie Civiele Techniek aan de Universiteit Twente, de volgende doelstelling hebben: Doel van het onderzoek is het ontwikkelen van een risicomanagementtheorie die verklaart hoe het Nederlandse middelgrote, ontwikkelende bouwbedrijf risicomanagement gebruikt in de voorfase van het besluitvormingsproces bij projectontwikkeling en waarom juist zo.
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:ET: Engineering Technology
Subject:56 civil engineering
Programme:Civil Engineering BSc (56952)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57981
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page