University of Twente Student Theses

Login

Men doet wat getoetst wordt : een onderzoek naar de werklast binnen het Centraal Magazijn, afdeling Technische Dienst van de Heineken Brouwerij ’s-Hertogenbosch, opdat de aanwezige arbeidscapaciteit verantwoord kan worden verminderd

Bronsing, B.J. (2007) Men doet wat getoetst wordt : een onderzoek naar de werklast binnen het Centraal Magazijn, afdeling Technische Dienst van de Heineken Brouwerij ’s-Hertogenbosch, opdat de aanwezige arbeidscapaciteit verantwoord kan worden verminderd.

[img] PDF
1MB
Abstract:De Heineken Brouwerij ’s-Hertogenbosch (HBH) is een van de grootste brouwerijen in Europa met een jaarlijks productievolume van ruim 6,7 miljoen hectoliter bij een theoretisch beschikbare capaciteit van 8 miljoen hectoliter. Deze brouwerij wordt binnen Heineken Nederland Supply (HNS) ook wel beschreven als een specialiteiten brouwerij met ruimte voor kleine productieseries. In lijn met de strategie van HNS, met als doel kostenreductie, verbetering van bedrijfsprocessen en effectievere en efficiëntere werkwijze, zijn bij de HBH kostenbesparende programma's opgezet en is er een reorganisatie doorgevoerd. Daarbij zijn, medio 2003, onder andere de materiaalstroom ten behoeve van onderhoud en voornamelijk het Centraal Magazijn binnen de afdeling Technische Dienst, aangewezen, als mogelijke bron voor kostenreductie en verbetering. Binnen het kader van deze continue verbetering van de materiaalstroom ten behoeve van onderhoud en het Centraal Magazijn is, binnen de Technische Dienst, onderstaande opdracht geformuleerd: “Hoe kan binnen Heineken locatie ’s-Hertogenbosch, Technische Dienst enerzijds de efficiency van het voorraadbeheerproces gemaximaliseerd worden en hoe kunnen anderzijds de aanbevolen dan wel bereikte procesverbeteringen geborgd worden.”
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Heineken Brouwerij 's-Hertogenbosch
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57993
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page