University of Twente Student Theses

Login

Veilige verdeling van verantwoordelijkheid : de mate waarin de verantwoordelijkheid voor veiligheid en hygiëne van badinrichtingen en zwemgelegenheden in de provincie Overijssel passend verdeeld is

Dekker, Hans (2007) Veilige verdeling van verantwoordelijkheid : de mate waarin de verantwoordelijkheid voor veiligheid en hygiëne van badinrichtingen en zwemgelegenheden in de provincie Overijssel passend verdeeld is.

[img] PDF
158kB
Abstract:In opdracht van de Provincie Overijssel is een onderzoek verricht naar de verdeling van verantwoordelijkheid op het gebied van zwemwater in Overijssel. Binnen Overijssel is deze verdeling onduidelijk. Een belangrijke oorzaak is een onduidelijke juridische basis: de wet over veilig en hygiënisch zwemwater is dermate gedateerd dat de toezichthouders op verschillende gebieden tegen problemen aanlopen bij de handhaving. Een ander probleem is dat is gekort op het aantal uren toezicht, waardoor de overlap die eerder bestond tussen controlerende instanties is verdwenen en er bepaalde punten zijn waarvan geen enkele instantie de taak heeft er naar te kijken. Het onderzoek heeft de volgende centrale vraagstelling: Hoe is de verantwoordelijkheid in de provincie Overijssel ten aanzien van veiligheid en hygiëne in badinrichtingen en zwemgelegenheden verdeeld?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
provincie Overijssel
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/57997
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page