University of Twente Student Theses

Login

Ontwikkeling van publiekprivate samenwerking bij het keurmerk Veilig Ondernemen : een bacheloropdracht naar de oorzaken voor gebrek aan draagvlak bij een publiekprivate samenwerkingsproject onder winkeliers in Enschede

Leusink, Hanadie (2006) Ontwikkeling van publiekprivate samenwerking bij het keurmerk Veilig Ondernemen : een bacheloropdracht naar de oorzaken voor gebrek aan draagvlak bij een publiekprivate samenwerkingsproject onder winkeliers in Enschede.

[img] PDF
450kB
Abstract:Sinds een aantal jaar is men op verschillende plaatsen in Nederland bezig met de ontwikkeling van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Vanaf 2004 is men in Enschede eveneens begonnen met dit project. Het uitgangspunt van het KVO project is de totstandkoming van een duurzame samenwerking op gebied van veiligheid tussen ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere betrokken organisaties. Bij de eerste ontwikkeling van dit project in Enschede, bleek echter dat de ondernemers niet echt warm te liepen voor deze samenwerking. In opdracht van de Stichting Criminaliteitsbeheersing Twente is daarom onderzoek gedaan naar het gebrek aan draagvlak voor dit project. Er zal in dit onderzoek worden gekeken naar oorzaken voor dit gebrek aan draagvlak en zal er gekeken worden naar de eventuele aanwezigheid van freeriders. De centrale probleemstelling van dit onderzoek luidt als volgt: Wat zijn de redenen waarom bij het project Keurmerk Veilig Ondernemen in Enschede de publiekprivate samenwerking tussen winkeliers, gemeente, politie en belangenorganisaties gebrek aan draagvlak heeft onder de winkeliers?
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Stichting Criminaliteitsbeheersing
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/580
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page