University of Twente Student Theses

Login

Wie praten er mee? : Een analyse en evaluatie van het proces en de uitkomst van de selectie van het Burgerforum Kiesstelsel

Brinkman, Martha (2007) Wie praten er mee? : Een analyse en evaluatie van het proces en de uitkomst van de selectie van het Burgerforum Kiesstelsel.

[img] PDF
379kB
Abstract:In 2006 ging het Burgerforum Kiesstelsel van start. Dit was een groep van 143 burgers die, in opdracht van toenmalig minister van bestuurlijke vernieuwing, Alexander Pechtold, een advies uitbracht aan het kabinet. Het advies had betrekking op wat in de ogen van het Burgerforum het beste kiesstelsel voor Nederland was. Om tot dit advies te komen zijn de burgerforumleden 10 weekenden bij elkaar gekomen, waarin werd geleerd over kiesstelsels en werd gediscussieerd. De bedoeling was dat het Burgerforum een afspiegeling was van de Nederlandse bevolking. Verder moest elke burger in beginsel de kans hebben om voor het forum te worden geselecteerd. In dit onderzoek concentreren we ons op de selectie van het Burgerforum. Er wordt een antwoord gegeven op de vraag: Hoe zijn de leden van het burgerforum geselecteerd, hoe kan dit selectieproces beoordeeld worden, en hoe kan deelname aan het burgerforum verklaard worden?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Projectbureau Burgerforum Kiesstelsel
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58030
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page