University of Twente Student Theses

Login

Ideele arbeid : een kwalitatief onderzoek naar de invloed van het ideaal op de arbeidsmotivatie bij medewerkers van NGO’s

Ruijter, Bas de (2007) Ideele arbeid : een kwalitatief onderzoek naar de invloed van het ideaal op de arbeidsmotivatie bij medewerkers van NGO’s.

[img] PDF
506kB
Abstract:Er is reeds veel onderzoek verricht naar arbeidsmotivatie. Ook is er, op verschillende niveaus, reeds veel onderzoek gedaan naar non-gouvernementele organisaties (NGO’s). En ook over idealen is al veel geschreven. In dit onderzoek zijn deze drie concepten bij elkaar gebracht vanuit de verwachting dat er een correlatie bestaat tussen de idealen van individuen en hun arbeidsmotivatie. In het bijzonder werd deze samenhang verwacht voor organisaties die in zichzelf ook een ideële doelstelling hebben. NGO’s zijn zulke organisaties met een ideële doelstelling. Vanuit deze verwachting is een kwalitatief onderzoek gedaan waarin de volgende hoofdvraag centraal stond: In hoeverre is het ideaal van werknemers van NGO’s van invloed op hun arbeidsmotivatie?
Item Type:Essay (Bachelor)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration BSc (56627)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58047
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page