University of Twente Student Theses

Login

Elektronisch zorgdossier: een zorg? : een evaluatiestudie van de invoering van het elektronisch zorgdossier in een verpleeghuis ten behoeve van de verdere implementatie daarvan

Fledderus, Martine (2007) Elektronisch zorgdossier: een zorg? : een evaluatiestudie van de invoering van het elektronisch zorgdossier in een verpleeghuis ten behoeve van de verdere implementatie daarvan.

[img] PDF
742kB
Abstract:Aanleiding en doelstellingen Invoering van elektronische dossiers in de gezondheidszorg zijn steeds meer van belang omdat onder andere de kwaliteit van de zorg omhoog kan gaan. Daarom wordt geprobeerd om van de invoering een succes te maken. Om het succes te bepalen van de invoering van een informatiesysteem, is gezocht naar factoren die het informatiesysteemsucces kunnen bepalen. Het blijkt dat informatiesysteemsucces vaak wordt gemeten door het gebruik van het informatiesysteem, waarbij het gebruik wordt beïnvloed door verschillende factoren. Op basis van het Unified Theory of Acceptance and Use of Technology-model (Venkatesh et al., 2003) en aanvullingen vanuit de theorie (waaronder de toevoeging van angst en attitude), is een model ontwikkeld voor het bepalen van het succes van een informatiesysteem. Dit model is toegepast in een organisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen, Zorggroep De Leiboom. In het verpleeghuis Sint Jozef werken de zorgverleners al enkele jaren met het Elektronisch Zorgdossier (EZD). Het management van deze organisatie wil het EZD verder invoeren op twee afdelingen. Het doel van onderzoek is om te bekijken welke factoren van invloed zijn geweest op het succes van de implementatie van het EZD in het verpleeghuis Sint Jozef. Het tweede doel is om te bekijken welke lessen op grond van kennis van deze factoren te trekken zijn voor de toekomstige implementatie van het EZD bij de twee andere afdelingen en voor de verdere theorievorming ten aanzien van de implementatie van dergelijke informatiesystemen.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Health Sciences MSc (66851)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58060
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page