University of Twente Student Theses

Login

Capaciteitsmanagement voor de cilinderafdeling : hoe Power Packer de optimale inzet van machinecapaciteit bij de cilinderassemblage nu en in de toekomst kan bepalen

Koning, M.C.M. de (2007) Capaciteitsmanagement voor de cilinderafdeling : hoe Power Packer de optimale inzet van machinecapaciteit bij de cilinderassemblage nu en in de toekomst kan bepalen.

[img] PDF
1MB
Abstract:Power Packer is een bedrijf dat gespecialiseerd is in electro-hydraulische aandrijfsystemen. Bij de BU Automotive worden dakaandrijvingen voor cabriolets geassembleerd. Een dakaandrijving bestaat uit een pomp, diverse cilinders en een slangenset. Met ingang van juni 2005 is het assemblageproces van cilinders veranderd. Er is een aparte cilinderafdeling opgestart, waar cilinders voor diverse merken geassembleerd worden. Voorheen werden de cilinders per merk nog op de eindassemblagelijnen geassembleerd. De inzet van capaciteit voor de cilinderassemblage is nu afhankelijk van een meervoudige fluctuerende vraag. De vraag is meervoudig omdat er cilinders voor verschillende eindsets geassembleerd worden. De cilinderassemblage is ingedeeld per buisdiameter. Er worden vijf buisdiameters 0nderscheiden: 14 mm., 16 mm., 18 mm., 20 mm. en 22 mm. Per buisdiameter moet de inzet van machinecapaciteit bepaald worden. Door de verandering in het productieproces wordt het moeilijker om de capaciteit af te stemmen op de capaciteitsbehoefte. In dit onderzoek wordt een kwantitatief model opgesteld waarmee Power Packer nu en in de toekomst inzicht verkrijgt in de afstemming van de machinecapaciteit van de cilinderassemblage op de fluctuerende vraag naar cilinders.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Power Packer
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58195
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page