University of Twente Student Theses

Login

Rijk en op handen gedragen!? : een onderzoek naar interactieve totstandkoming van de te ontwerpen toekomstvisie van de gemeente Bronckhorst

Nijenhuis, N. (2008) Rijk en op handen gedragen!? : een onderzoek naar interactieve totstandkoming van de te ontwerpen toekomstvisie van de gemeente Bronckhorst.

[img] PDF
514kB
Abstract:De gemeente Bronckhorst had in de planning om een toekomstvisie te ontwikkelen die is gericht op de gemeenschap. Bij de ontwikkeling van een dergelijke visie is de kwaliteit ervan een belangrijk uitgangspunt. Één van de factoren die bepalend is voor de kwaliteit van zo’n visie is het proces van ontwikkeling. Om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven, is dit onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek is gericht op interactieve beleidsvorming, een vorm waarbij in samenwerking met de burgers beleid wordt ontwikkeld. Interactieve beleidsvorming wordt over het algemeen ingezet om draagvlak te verwerven en zoveel mogelijk aan te sluiten bij wat leeft in de maatschappij (verrijking). In dit onderzoek staat de volgende probleemstelling centraal: Hoe dient door middel van een interactief proces een gemeentelijke toekomstvisie te worden ontwikkeld?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Gemeente Bronckhorst
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:88 social and public administration
Programme:Public Administration MSc (60020)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58595
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page