University of Twente Student Theses

Login

Afvalinzameling : een knelpuntenanalyse van de werkprocessen van de afvalbrengpunten en het klein chemisch afval depot van Twente Milieu

Blom, R. (2009) Afvalinzameling : een knelpuntenanalyse van de werkprocessen van de afvalbrengpunten en het klein chemisch afval depot van Twente Milieu.

[img] PDF
592kB
Abstract:De afvalmarkt is de laatste jaren een dynamische markt geworden waarin veel veranderingen plaatsvinden. Een voorbeeld van zo’n verandering is dat gemeenten steeds vaker hun afvalinzamelingproces uitbesteden aan private afvalinzamelingbedrijven. Een gevolg hiervan is dat afvalinzamelingbedrijven met een semi-overheidsstructuur steeds meer concurrentie krijgen van private inzamelingbedrijven. Gevolg is dat deze bedrijven meer oog krijgen voor het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. Twente Milieu is zo’n semioverheidsorganisatie. Twente Milieu is een organisatie met veel verschillende takken van dienstverlening. De ABP’s en het klein chemisch afval depot zijn er hier twee van. Dit onderzoeksrapport geeft in eerste instantie een beschrijving van de ABP’s en het KCA depot. Het management van Twente Milieu wil erachter komen welke knelpunten er leven ten aanzien van de ABP’s en het KCA depot. Hierdoor wil het management een beter inzicht te krijgen in de werkprocessen. In dit onderzoeksrapport komen een aantal knelpunten naar voren die belemmerend werken voor de groei van Twente Milieu als geheel. Bedrijfsprestaties in termen van dienstverlening aan de klant en omzetten lijden hieronder. Dit onderzoek heeft als doel het verbeteren van bedrijfsprestaties door het wegnemen van deze knelpunten. De hoofdvraag van dit onderzoek luidt dan ook: Hoe kan Twente Milieu de werkprocessen en de dienstverlening van het Klein Chemisch Afval depot en de afvalbrengpunten verbeteren?
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
TwenteMileu
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration BSc (56834)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58647
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page