University of Twente Student Theses

Login

Verbetering administratieve organisatie van het ROC Drenthe College : onderzoek naar de administratieve processsen voor de uitvoering van de Wet Educatie & Beroepsonderwijs en factoren die deze procesgang beïnvloeden

Leuteren, J.E. van (2008) Verbetering administratieve organisatie van het ROC Drenthe College : onderzoek naar de administratieve processsen voor de uitvoering van de Wet Educatie & Beroepsonderwijs en factoren die deze procesgang beïnvloeden.

Full text not available from this repository.

Full Text Status:Access to this publication is restricted
Abstract:Na een reorganisatie binnen het ROC Drenthe College, een scholengemeenschap voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwassenonderwijs, blijkt dat er geen nieuwe administratieve organisatie is opgezet, waardoor de verdeling van verantwoordelijkheden onderbelicht is gebleven. Deze onduidelijke verdeling van verantwoordelijkheden zorgt onder andere voor wachttijden, miscommunicatie, fouten met betrekking tot de registratie van cursusdeelnemers en achterstanden in de verantwoording van door de overheid beschikbaar gestelde financiële middelen. De problemen spelen vooral een rol binnen het cluster Educatie. Binnen dit cluster is het mogelijk om deel te nemen aan lange en korte cursussen met een grote variatie in het cursusaanbod. De deelname kan op ieder willekeurig moment van het jaar starten, waardoor er gedurende het jaar een grote hoeveelheid administratieve taken moet worden uitgevoerd. Omdat meerdere afdelingen bij deze uitvoerende handelingen betrokken zijn, is een goede administratieve organisatie, zowel binnen afdelingen als tussen afdelingen, essentieel. In deze scriptie wordt aan de hand van een literatuurstudie en een praktijkonderzoek antwoord gegeven op de volgende vraag: Hoe kan de administratieve organisatie van het ROC Drenthe College worden verbeterd, bij cursussen die onder deWet Educatie& Beroepsonderwijs (WEB) vallen?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Drenthe College
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:85 business administration, organizational science
Programme:Business Administration MSc (60644)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58665
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page