University of Twente Student Theses

Login

Wachtlijsten : het verhaal achter de cijfers : een onderzoek naar de feiten en de beleving bij het (moeten) wachten op zorg

Haarman, R. (2007) Wachtlijsten : het verhaal achter de cijfers : een onderzoek naar de feiten en de beleving bij het (moeten) wachten op zorg.

[img] Microsoft Word
2MB
[img] PDF
551kB
Abstract:Dit kwalitatieve onderzoek is van start gegaan in mei 2006. De titel van het onderzoek is: ‘Wachtlijsten; Het verhaal achter de cijfers’. Dit is een onderzoek naar de feiten en de beleving bij het (moeten) wachten op zorg. De belangrijkste onderzoeksvraag die aan bod zal komen is de vraag of er samenhang is tussen kwaliteit van leven en de feitelijke zorgvraag en de zorgbehoefte? De tweede onderzoeksvraag luidt; Op welke wijze komen de reeds bekende onderzochte cijfers overeen met de onderzochte kwalitatieve gegevens? Hoe gaat een indicatiestelling daadwerkelijk te werk, wat kan hierin verbeterd worden? Wat zijn de daadwerkelijke wensen, behoeften en zorgvragen (feitelijke zorgvraag) van mensen die op een wachtlijst staan, met de indicatie Verblijf? Wat wordt er verstaan onder wachtlijsten en zijn er wel echt wachtlijsten, of zijn dit vermeende wachtlijsten? Wat is de beleving van het daadwerkelijk ‘wachten’?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Zorgkantoor
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58784
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page