University of Twente Student Theses

Login

Lekker werken bij Mora?! : exploratief onderzoek naar leiderschapsgedrag en de ‘fit’ met leiderschapsstijlen en productieresultaten bij Mora Productie B.V

Lange, H. (2006) Lekker werken bij Mora?! : exploratief onderzoek naar leiderschapsgedrag en de ‘fit’ met leiderschapsstijlen en productieresultaten bij Mora Productie B.V.

[img] PDF
359kB
Abstract:In deze bachelorthese wordt antwoord op de volgende onderzoeksvraag gegeven: “Hoe wordt het leiderschapsgedrag van de teamleiders door de medewerkers ervaren en wat is hiervan de invloed op productieresultaten bij Mora Productie B.V.? Tot welke conclusies omtrent ideaal teamleiderschap leidt dit bij Mora Productie B.V.?” Deze studie gaat over het teamleiderschap binnen het bedrijf Mora Productie B.V. Het is een grotendeels kwalitatief onderzoek naar het teamleidergedrag ten opzichte van medewerkers. Daarnaast zijn er ook kwantitatieve productiegegevens geanalyseerd om uitspraken te kunnen doen over de meest ideale vorm van managent in de productieomgeving Mora. Een van de hoofdthema’s is het plaatsen van subjectief omschreven leiderschapsgedrag bij Mora binnen de omschreven leiderschapsstijlen van House (1971, 1996). Op basis van deze leiderschapsstijlen kunnen er verbanden gelegd worden met de productieresultaten bij Mora Productie B.V. Als de conclusies van het best beoordeelde leiderschapsgedrag door medewerkers samen genomen worden met de conclusies van de beste leiderschapsstijl voor de productieresultaten ontstaat er een compleet beeld van het meest ideale leiderschapsgedrag voor dit productiebedrijf. De beste teamleider bij Mora is iemand die over taakgerichte- en sociaal-ondersteunende leiderschapskwaliteiten beschikt.
Item Type:Essay (Bachelor)
Clients:
Mora productie BV
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Psychology BSc (56604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58825
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page