University of Twente Student Theses

Login

De kracht van het klimaat : kan de relatie tussen transformationeel leiderschap en verspreiding van verbeterprojecten worden verklaard door het leiderschapsklimaat?

Stegeman, I. (2007) De kracht van het klimaat : kan de relatie tussen transformationeel leiderschap en verspreiding van verbeterprojecten worden verklaard door het leiderschapsklimaat?

[img] PDF
328kB
[img] Microsoft Word
411kB
Abstract:In deze studie is onderzocht of de relatie tussen trans-formationeel leiderschap en verspreiding van verbeter-projecten verklaard kan worden door het leiderschaps-klimaat. Leiderschapsklimaat is gedefinieerd als gedeelde percepties van medewerkers ten aanzien van de leiding-gevende. In een achttal ziekenhuizen zijn gegevens verzameld onder 57 projectleiders en 314 medisch specialisten. De studie is onderverdeeld in een studie op ziekenhuisniveau en een studie op individueel niveau. Het belangrijkste resultaat is dat in beide studies het leiderschapsklimaat een modererend effect blijkt te hebben; de aanwezigheid van een sterk leiderschapsklimaat versterkt de relatie tussen transformationeel leiderschap en verspreiding van verbeterprojecten. In de studie op individueel niveau komt daarnaast naar voren dat transformationeel leiderschap positief gerelateerd is aan het leiderschapsklimaat. In de discussie worden de implicaties van deze resultaten besproken.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
NIVEL
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:77 psychology
Programme:Psychology MSc (66604)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/58865
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page