University of Twente Student Theses

Login

MRSA online : een evaluatie door verpleegkundigen : hoe de huidige online informatievoorziening omtrent MRSA gebruikt en gewaardeerd wordt door verpleegkundigen en hoe de website van MRSA-net daar beter op kan worden afgestemd

Puylaert, E.A.M. (2009) MRSA online : een evaluatie door verpleegkundigen : hoe de huidige online informatievoorziening omtrent MRSA gebruikt en gewaardeerd wordt door verpleegkundigen en hoe de website van MRSA-net daar beter op kan worden afgestemd.

[img] PDF
1MB
Abstract:Meticilline Resistente Staphylococcus aureus (MRSA) is een bacterie die resistent geworden is voor de meest gangbare antibiotica waarmee bacteriële infecties doorgaans behandeld worden, waaronder Meticilline. MRSA is beter bekend als de ziekenhuisbacterie, doordat in ziekenhuizen veel antibiotica gebruikt worden en daar een grote concentratie is van mensen met risicofactoren voor infecties. Om de bacterie zoveel mogelijk buiten de ziekenhuizen te houden en verspreiding binnen de ziekenhuizen te voorkomen, zijn er protocollen opgesteld. Personeel van ziekenhuizen is gewend om vanuit protocollen te werken. De informatie in deze protocollen blijkt vaak niet aan te sluiten bij de verwachtingen van het ziekenhuispersoneel: de informatie blijkt te theoretisch te zijn en niet aan te sluiten op de situaties en de vraagstukken die in de praktijk naar voren komen. Daarom probeert personeel vaak aan extra informatie te komen via het internet. Speciaal hiervoor is een website gecreëerd: www.mrsa-net.nl. Hierop kunnen zowel professionals als het grote publiek antwoord vinden op praktische vragen over MRSA. Uit eerder onderzoek bleek dat de online informatievoorziening een belangrijke bron is voor het ziekenhuispersoneel, maar er is echter niets bekend over de waardering van ziekenhuispersoneel over online informatie over MRSA. Daarom werd via dit onderzoek vastgesteld op welke manier verpleegkundigen op zoek gaan naar informatie over MRSA op internet en hoe ze de gevonden informatie waardeerden. De hoofdvraag luidde dan ook: “Hoe wordt de huidige online informatievoorziening omtrent MRSA gebruikt en gewaardeerd door verpleegkundigen en hoe kan de informatievoorziening van www.mrsa-net.nl beter afgestemd worden op hun wensen en behoeften?”
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59507
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page