University of Twente Student Theses

Login

Kennis maken door kennis delen : een onderzoek naar de factoren die de intentie tot gebruik van kennismanagementtoepassingen bepalen in een professionele kennisgestuurde organisatie

Kleine Schaars, I. (2009) Kennis maken door kennis delen : een onderzoek naar de factoren die de intentie tot gebruik van kennismanagementtoepassingen bepalen in een professionele kennisgestuurde organisatie.

[img] PDF
518kB
[img] Microsoft Word
1MB
Abstract:In dit rapport is geprobeerd om een antwoord te geven op de vraag welke factoren de intentie tot gebruik van kennismanagementtoepassingen bepalen. Dit is onderzocht binnen de BMC Groep, een professionele kennisgestuurde organisatie. Uit de literatuur volgde de verwachting dat de onderzoeksvraag beantwoord kon worden met behulp van de Positieve Theorie voor het Gebruiken en Accepteren van Technologie (PTAUT). PTAUT is gemaakt door het UTAUT model (Venkatesh e.a., 2003) aan te vullen met de positieve organisatietheorie. De positieve organisatietheorie is daarvoor omgezet tot de factoren ‘persoonlijke waarden’ en ‘positief afwijkend’. Uit het onderzoek bleek dat PTAUT een goed model is voor het bepalen van de intentie tot gebruik van kennismanagementtoepassingen binnen BMC. De meest invloedrijke factoren binnen PTAUT voor professionele kennisgestuurde organisaties zijn ‘persoonlijke waarden’ en ‘ervaring’. De belangrijkste ‘persoonlijke waarden’ zijn daarbij kwaliteit, binding en leren.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
BMC Groep
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59523
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page