University of Twente Student Theses

Login

Fear appeal als risicocommunicatiemiddel bij overstromingsrisico’s : een onderzoek naar relevante factoren voor het gebruik van fear appeal als risicocommunicatiemiddel bij overstromingsrisico’s

Baan, M.E. (2008) Fear appeal als risicocommunicatiemiddel bij overstromingsrisico’s : een onderzoek naar relevante factoren voor het gebruik van fear appeal als risicocommunicatiemiddel bij overstromingsrisico’s.

[img] PDF
2MB
Abstract:Bij een overstroming verdrinkt gemiddeld één procent van de getroffenen. Omdat bij een dijkdoorbraak in laag Nederland zoveel mensen getroffen worden, is het aantal slachtoffers groter dan bij welke denkbare ramp dan ook. Naar aanleiding van verschillende heftige gebeurtenissen op het gebied van overstromingsrisico’s (New Orléans, overstroming van de Maas in 1995) en naar aanleiding van de klimaatsverandering staat het overstromingsrisico weer hoog op de politieke agenda. Verschillende projecten zijn opgezet om overstromingsrisico’s te onderzoeken. Een van deze projecten is het PROmO-project (Perceptie en Risicocommunicatie bij het Omgaan met overstromingsrisico’s). In dit project wil men de verbinding leggen tussen de technischwetenschappelijke kennis en de kennis vanuit de menswetenschappen op het gebied van overstromingsrisico’s. In het kader van dit project is dit onderzoek naar de risicocommunicatie bij overstromingen opgestart.
Item Type:Essay (Master)
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:http://purl.utwente.nl/essays/59545
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page