University of Twente Student Theses

Login

De weblog als platform voor interne teamcommunicatie : een onderzoek naar het effect van het gebruik van weblogs binnen de operationele teams van het Customer Care Center van Nuon

Holter, M. (2008) De weblog als platform voor interne teamcommunicatie : een onderzoek naar het effect van het gebruik van weblogs binnen de operationele teams van het Customer Care Center van Nuon.

[img] PDF
943kB
Abstract:Sinds eind 2005 wordt in een aantal teams van het Customer Care center van Nuon geëxperimenteerd met het gebruik van weblogs als medium voor communicatie binnen het team. Deze teams bestaan doorgaans uit tien tot twaalf medewerkers die met elkaar een specifieke taak uitvoeren. De werkzaamheden van de teams variëren van het afhandelen van klantcontacten (zoals het beantwoorden van vragen en het sturen van rekeningen) en het verwerken van mutaties in systemen (zoals het doorvoeren van verhuizingen en het inschrijven van nieuwe klanten). Aangezien de resultaten die met het gebruik van weblog zijn geboekt veelbelovend zijn, wil Nuon dit instrument gaan inzetten binnen alle teams van het CCC. De kosten die hiermee zijn gemoeid moeten worden verantwoord door de businesscase. Omdat het echter moeilijk is om de opbrengsten van het gebruik van de weblog te kwantificeren, is er met dit onderzoek gestart. Voor Nuon is de doelstelling van dit onderzoek om te beschrijven hoe de weblog bijdraagt aan de organisatiedoelen. De tweede doelstelling is meer conceptueel van aard. Aangezien de weblog nog een relatief jong medium is, is er nog weinig onderzoek verricht naar de plaats die de weblog inneemt ten opzichte van andere media. Een tweede doelstelling van dit onderzoek is daarom om de weblog tussen andere media een plaats te geven binnen een conceptueel raamwerk, op basis van de fundamentele eigenschappen waarover dit medium beschikt.
Item Type:Essay (Master)
Clients:
Nuon customer Care Center
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59558
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page