University of Twente Student Theses

Login

Kennis in de praktijk brengen : een inventarisatie van het kennis- en informatiestroomproces binnen kennisnetwerk "De Oosthof"

Kelder, H.M. (2009) Kennis in de praktijk brengen : een inventarisatie van het kennis- en informatiestroomproces binnen kennisnetwerk "De Oosthof".

[img] PDF
1MB
Abstract:De rol van kennis en het toepassen van kennis in verschillende gebieden binnen het bedrijfsleven is de laatste jaren flink toegenomen. Kennismanagement is een begrip geworden en kent vele vormen. Het kennisnetwerk, een samenwerkingsverband tussen mensen waarin kennisprocessen plaatsvinden, is een populair voorbeeld.Het succes van deze kennisnetwerken is afhankelijk van of kennis ook daadwerkelijk beschikbaar kan komen in gezamenlijke interactie tussen de verschillende participanten en door de deelnemers toegepast kan worden. Daarvoor moet er kennisinput zijn, er moet een duidelijke kennisstructuur zijn, waarbij kennis filtering en redactie plaatsvindt en de kennis moet aan een aantal voorwaarden voldoen om nuttig te zijn voor de gebruiker. Uiteindelijk moet kennis toegepast worden en moet de waarde van de kennis geealueerd worden. Dit kennis- en informatiestroom proces staat in dit onderzoek ter discussie binnen het kennisnetwerk ‘De Oosthof’, een samenwerkingsverband tussen drie dierenartsenpraktijken. In dit onderzoek worden er aanbevelingen gedaan ter verbetering van de kennis- en informatiestroom tussen de kenniskringen van kennisnetwerk van ‘De Oosthof’. Hoe wordt kennis binnen de kenniskring beoordeeld door de kennisgebruikers, welke kennis achten zij belangrijk? Wordt dit behandeld in de kenniskringen? Welke kenniscriteria zijn belangrijk? Daarnaast moet de kennis toe te passen zijn in de praktijk. De focus ligt hierbij (deels) op kennis vanuit de farmacie, een belangrijke kennisbron. De hoofdvraag van het onderzoek is als volgt: Hoe beoordelen de deelnemers van kennisnetwerk ‘De Oosthof’ het kennis- en informatiestroom proces en welke kenniscriteria zijn bij dit proces van belang?
Item Type:Essay (Master)
Clients:
De Oosthof
Faculty:BMS: Behavioural, Management and Social Sciences
Subject:05 communication studies
Programme:Communication Studies MSc (60713)
Link to this item:https://purl.utwente.nl/essays/59559
Export this item as:BibTeX
EndNote
HTML Citation
Reference Manager

 

Repository Staff Only: item control page